Taart voor WMO-medewerkers Hoogezand-Sappemeer na uitstekende beoordeling door cliënten

Wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer trakteert de medewerkers die de WMO uitvoeren op taart als beloning voor de uitstekende beoordeling die ze gekregen hebben van de WMO-aanvragers.

Het Sociaal Planbureau Groningen heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van een omvangrijk nieuw provinciaal onderzoek naar de ervaringen van mensen die te maken hebben met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Die resultaten zijn volgens wethouder Verschuren een groot compliment voor de mensen die in zijn gemeente de WMO uitvoeren. Verschuren: “Vorig jaar kwam Hoogezand-Sappemeer al prima uit de bus en dit jaar doen we het op álle vragen die gaan over de kwaliteit van de ondersteuning nog beter. Dat is een uitstekende prestatie. Mooi is ook dat we onze hoogste score halen bij de stelling De medewerker nam mij serieus. Daarop antwoordde maar liefst 88 procent van de mensen Ja.” De grootste vooruitgang boekte Hoogezand-Sappemeer bij de stelling Ik ben tevreden of heel tevreden over de deskundigheid. Het antwoord Ja groeide van 72 naar 82 procent.

Net als vorig jaar wordt de slechtste score gehaald bij de stelling Ik wist waar ik moest zijn. Verschuren: “Ook daar boeken we vooruitgang, maar te weinig. Nog steeds antwoordt 29 procent hierop met Nee. Dat moet beter. We zullen hiermee echt aan de slag moeten.”

U heeft een vraag?
Wat kunt u zelf doen?
Kan iemand anders helpen?

Is er geen oplossing? Dan is er een vangnet! Via uw sociaal team kunt u samen kijken naar de mogelijkheden.