Gemeente Midden-Groningen i.o. koploper voor onafhankelijke Cliëntondersteuning

De gemeente is als koploper cliëntenondersteuning gekozen samen met 14 andere gemeenten uit 50 voordrachten. De start vindt in september landelijk plaats met de staatssecretaris. Elke maand komt er landelijk publiciteit rond één van de koplopers en in het voorjaar 2018 vindt een feestelijke afsluiting plaats.

Zorgbelang Groningen heeft Midden-Groningen i.o. als koploper aangemeld. De drie beoordelende partijen, VNG, ieder(in) en de Koepeladviesraden sociaal domein, vinden onze opzet van de onafhankelijke cliëntvertegenwoordiger zo goed dat ze Midden-Groningen heeft gekozen om  Koploper voor de regio te zijn. 

Als koploper zijn we in onze regio aanjager, goed voorbeeld en/of inspirator voor andere gemeenten. De clientenondersteuning is nog Volop in ontwikkeling. Bij de koploper staat clientenondersteuning hoog op de agenda, staat vernieuwing centraal en werken inwoners, professionals en de gemeente samen voor goede clientondersteuning.

Voor Meer informatie: https://vng.nl/onderwerpenindex/maatschappelijke-ondersteuning/wmo-2015/nieuws/koplopergemeenten-clientondersteuning-bekend

U heeft een vraag?
Wat kunt u zelf doen?
Kan iemand anders helpen?

Is er geen oplossing? Dan is er een vangnet! Via uw sociaal team kunt u samen kijken naar de mogelijkheden.