15 september training veilig rolstoel en rollator begeleiden voor vrijwilligers en mantelzorgers

Het Vrijwilligerscollege organiseert op 15 september wederom deze succesvolle training voor vrijwilligers. De training staat ook open voor mantelzorgers.

  • Hoe houd je het voor degene in de rolstoel of met de rollator en voor jezelf prettig en veilig?
  • Hoe ga je de stoep af?
  • Hoe zet je iemand weer recht in de rolstoel?
  • Hoe begeleidt je iemand die achter een rollator loopt?
  • Hoe zorg je ervoor dat het lichamelijk niet belastend voor je wordt?

De trainers gaan ook in op transfers, zoals het begeleiden van de rolstoel naar een gewone stoel of scootmobiel. En hoe help je iemand om even te staan? Hoewel transfers meer een taak is van professionals, ontkom je als vrijwilliger niet aan enkele transferhandelingen. En zeker als mantelzorger niet.

Over de trainers

De training wordt gegeven door fysiotherapeut Geert-Jan Mulder en ergotherapeut Saskia Bakker van ZINNfyiq. Beiden werken in woonzorgcentrum De Burcht. Zij zullen een rolstoel en rollator naar de training meenemen, zodat het geleerde gelijk in de praktijk kan worden toegepast.

Locatie en aanmelden

De training is op vrijdag 15 september van 10.00 tot 12.00 uur in De Burcht aan de Van der Duyn van Maasdamweg 250 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via het aanmeldformulier op de website van Kwartier Zorg & Welzijn. Er kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen aan deze training. Vol is vol!

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via de mail vrijwilligerscollege@kwartierzorgenwelzijn.nl of telefonisch 0598-364900.

U heeft een vraag?
Wat kunt u zelf doen?
Kan iemand anders helpen?

Is er geen oplossing? Dan is er een vangnet! Via uw sociaal team kunt u samen kijken naar de mogelijkheden.